"AKO NE UNIŠTIMO HAMAS, NE TREBA DA POSTOJIMO!" Osramoćeni izraelski general najavljuje PAKAO – Svi će BITI UNIŠTENI
Bivši komandant divizije “Gaza” Izraelskih odbrambenih snaga, general Šmuel Zakai iznio je za Kanal 12 svoje viđenje i predviđanje povodom predstojeće operacije u Gazi.

On kaže da će užasi i neuspjeh 7. oktobra biti “dobro pročešljani” kada se rat završi, ali da ti događaji ne smiju da potkopaju vjeru u izraelsku vojsku – “najjaču armiju, sa najnaprednijom opremom na svijetu”.

“Nacionalna otpornost je vitalni uslov”, kaže on.

“Suština onoga što izraelska vojska mora da uradi je da postigne odlučujuću pobjedu koja će odjeknuti u sljedećem vijeku na Bliskom istoku i razjasniti da nijedna vojska ili teroristička organizacija ne smiju da zauzimaju teritoriju države Izrael i ubijaju civile.

“Država Izrael nema pravo da postoji ako na kraju ove operacije Hamas ne bude uništen”, kaže on.

On ističe da nijedan neprijatelj nikada nije poražen bez kopnene operacije.

Hezbolah sa sjedištem u Libanu nastoji da skrene fokus izraelske vojske sa Gaze i ne smije mu se dozvoliti da to učini, dodaje Zakai.

“Svi naši napori moraju biti usmjereni na uništavanje ubilačke, neselektivne terorističke grupe – koja je ciljala djecu, žene, starce, one koji su preživjeli holokaust… Nismo došli ovdje da uspostavimo državu da bi bilo ko pomislio da smije da se usudi da to uradi. … Svi koji su ovo uradili moraju biti uništeni”, rekao je Zakai.

General Zakai je otpušten iz izraelske vojske u novembru 2004. godine, po naređenju načelnika generalštaba Mošea Jalona.

On je pao na poligrafskom testu tokom istrage o curenju informacija u izraelske medije u vrijeme operacije u Gazi 2004. godine. Zakai je optužen da je medijima davao izvještaje da izraelska vojska želi da prekine tu operaciju.