ANKETA: Strahujete li od moguće dodatne eskalacije sukoba na Kosovu?
Portparol Evropske unije Peter Stano ocijenio je da situacija na sjeveru Kosova “veoma opasna” i naglasio da najnovija dešavanja samo naglašavaju potrebu da se preduzmu hitni koraci za deeskalaciju.

Kosovsku policiju napale su maskirane osobe u ranim jutarnjim satima 24. septembra, nakon što je reagovala da ukloni barikade postavljene u mjestu Banjska.

Maskirane osobe su se potom sklonile u manastir Banjska. U sukobu s njima je poginuo službenik kosovske policije Afrim Bunjaku, dok je nekoliko drugih ranjeno.

Kosovske vlasti 24. septembra su navele da je u policijskoj operaciji ubijeno tri napadača, da bi 25. septembra policija saopštila da je pronađeno tijelo još jednog napadača.

PITAMO VAS:

Strahujete li od moguće dodatne eskalacije sukoba na Kosovu?

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));