"BRATE, KAKO TI JE OVO PALO NA PAMET": Ovakvog PECAROŠA još niste vidjeli, ZAR SE RIBA MOŽE OVAKO UHVATITI (VIDEO)
Pecanje je uz lov jedan od najstarijih načina na koji ljudi pokušavaju da dođu do hrane. Vremenom je pecanje postalo sve manje izvor hrane a sve više sport za milione stravstvenih pecaroša. Mnogi ribolovci daju ogroman novac na pecarošku opremu i u stanju su satima da sjede pored rijeke dok se riba ne zakači za mamac i udicu.

Pecanje bez štapa

Sudeći po video snimku koji je naišao na veliki odjek na društvenim mrežama postoje i drugačiji načini da se uhvati riba. On ne koristi ni pecaroški štap, plovak, udicu, niti mamac već ribu lovi na potpuno neuobičajen način.

Na snimku koji je objavljen na Fejsbuku vidi se muškarac koji ulazi u mutnu rijeku. On potom lice i ruke maže blatom kako bi se kamuflirao.ž

Potom ulazi u rupu utako da mu iznad vode viri samo glava. Toliko je dobro kamufliran da ga je teško uočiti. On potom ispred sebe širi mrežu u koju je izmrvio hljeb. Potom se potpuno primirio i strpljivo čekao.

Nije prošlo mnogo a ribe su samo počele da mu dolaze. Namamljene mrvicama hljeba ribe su nesmotrno uletjele pravo u zamku. U jednom trenutki čovek koji je do tada bio potpuno miran, jednostavno je podigao mrežu i ispuzao iz rupe sa bogatim ulovom. Riba se praćakala u mreži a zadovoljnom pecarošu nije smtalo ni to što je od glave do pete bio u blatu.

Uslijedili su brojni komentari na ovaj post.

– Svaka čast dobar i snalažljiv ribolovac.

– Brate, kako ti je ovo palo na pamet.

– Eto, pokazao je čovjek da ti ne treba ni štap, ni skupa oprema samo malo mašte.

– Majstore svaka ti čast, ja ne bih ušao u onu rupu pa taman nikad ribu ne upecao više.

– Čovjek zna znanje, šta reći – bili su samo neki od komentara na ovaj post.