DESETINE PALESTINACA UBIJENO TOKOM NOĆI U ZRAČNIM NAPADIMA IZRAELA: Izraelska vojska najavila "sljedeće faze" rata
Desetine Palestinaca ubijeno je tokom noći u izraelskim zračnim napadima na Gazu, rekli su za Reuters medicinski izvori. Jedan od napada je izveden i na džamiju u Jeninu. Izraelska vojska je jučer rekla da će pojačavati udare na Gazu kako se budu odvijale “sljedeće faze” rata.

“Produbiti ćemo naše napade kako bismo minimizirali opasnosti za naše snage u narednim fazama rata. Od danas ćemo pojačati napade”, rekao je sinoć novinarima admiral Daniel Hagari.

Palestinsko ministarstvo zdrastva je saopćilo da su izraelske snage tokom noći ubile još četiri Palestinca na Zapadnoj obali.

BBC javlja da je izraelska vojska tokom noći izdala saopćenje u kojem navodi da je napala teroristički kompleks u Jeninu na Zapadnoj obalibi spriječila, kako je navela, “neposredni teroristički napad”.

Crveni polumjesec u Jeninu saopćio je da je jedna osoba poginula, a tri su povrijeđene.

Portparol izraelskih odbrambenih snaga potpukovnik Jonathan Conricus rekao je za CNN da ID ima nove obavještajne podatke koji sugeriraju da je došlo do neposrednog napada koji dolazi od zajedničkog odreda Hamasa i Islamskog džihada koji se priprema iz podzemnog komandnog centra u džamiji Al-Ansar.

Ministarstvo zdravlja Gaze saopćilo je u subotu da je u zračnim i raketnim napadima Izraela u znak odmazde ubijeno najmanje 4.385 Palestinaca, uključujući stotine djece, dok je više od milion od 2,3 miliona ljudi sa teritorije raseljeno.