Djeluje KAO KLISTIR: Dodajte u KEFIR ovaj SASTOJAK, eliminiše nadutost i gasove, PREKIDA ZATVOR i čisti crijeva
Za 70 godina života kroz naša crijeva prođe 100 tona hrane i 40 hiljada litara tečnosti, što dovodi do zaključka da se u stomaku nataloži 15 kilograma fekalnih naslaga, toksičnog otpada.

Činjenici da su crijeva zaprljana svjedoče česti zatvori (opstipacija), poremećen metabolizam, dijabetis, prekomjerna ili nedovoljna težina, bolesti bubrega i jetre bolesti sluha i vida, loše stanje kože, kose i noktiju, kao i druge bolesti, počevši od artritisa do raka.

Uz pomoć klistira može se očistiti samo manjii dio debelog crijeva – 40-50 cantimetera, a tretman ispiranja crijeva uz pomoć specijane aparature je skup, dugotrajan i nije bezazlen za crijevnu mikrofloru.

Konzumiranje 1-3 kašike brašna od lanenog sjemena u stanju je da u roku od 3 nedjelje potpuno očistiti debela i tanka crijeva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga, parazita, uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore.

Čišćenje crijeva sa brašnom od lanenog sjemena

Ova metoda omogućava brzu normalizaciju težine i sagorijevanje masnih naslaga. Ima pozitivni uticaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Brašno od lanenog sjemena je u stanju da apsorbuje i eliminiše toksini u organizmu, smanjuje nivo holesterola u krvi.

Indikacije za upotrebu:

zapaljenske procese sluzokože gornjeg respiratornog trakta, gastrointestinalnog trakta

gastritis, kolitis, čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu

bolesti urinarnog trakta, cistitis, pijelonefritis

prekomjerna težina tijela, narušenost lipidnog metabolizma

Recept:

Tri nedjelje za doručak konzumirajte ovu smjesu

1 nedjelja. 1 kašika lanenog brašna pomješanog sa 150 ml kefira

2 nedjelja. 2 kašike lanenog brašna pomješanog sa 200 ml kefira

3 nedjelja. 3 kašike lanenog brašna pomješanog sa 250 ml kefira

Ako je kupovina lanenog brašna problematična, kupite laneno sjeme i sitno ga sameljite. Nemojte praviti zalihe na više dana, sjeme može da užegne. Najbolje- svako jutro nova porcija, prenosi srbijadanas.