Djevojčica (5) je pala u parku i počela šepati; ubrzo je prestala govoriti, hodati, disati: Posljednja fotografija s roditeljima slama srce

Ova srceparajuća fotografija prikazuje roditelje koji se opraštaju sa svojom kćerkicom nekoliko sati prije nego što će umrijeti od tumora na mozgu.

Petogodišnja Zoey Catherine Daggett preminula je 4. srpnja, dvije godine nakon što joj je dijagnosticiran tumor na mozgu, a samo mjesec dana nakon što se njeno stanje drastično pogoršalo. Jučer je bila sahranjena.

Obitelj Dagget iz Fairporta, u blizini New Yorka, djevojčicin posljednji dan provela je slušajući glazbu i gledajući njen omiljeni film.

Liječnici su Zoey dijagnosticirali tumor u srpnju 2016. godine, nakon što je pala u parku i počela šepati. Nije imala polomljenih kostiju, ali tjedan dana nakon pada nije mogla pomjeriti ruku. Ubrzo nakon toga liječnici su otkrili uzrok.

Otkrili su da boluje od rijetkog tumora na mozgu, koji uglavnom pogađa djecu staru između 4 i 10 godina, a za koji je postotak preživljavanja manji od 1 posto.

Tumor brzo raste i pacijent gubi sposobnost hodanja, govorenja, gledanja, a kasnije i disanja.

Njezino zdravstveno stanje naglo se pogoršalo prije mjesec dana, kada je djevojčica prestala reagirati na zračenje.

Preminula je u pola filma – rekao je njen otac Ben Dagget, koji je zajedno sa suprugom Caseby na podlaktici istetovirao zvučne valove snimke na kojoj Zoey izgovara “Volim te” i “Ne danas”, replike iz serije “Igre prijestolja”.

Zaklada “GoFundMe” skupila je više od 28.000 eura, kako bi pomogla obitelji s bolničkim računima.