DUŠAN JANJIĆ NAKON NAPADA NA KOSOVU: "Te kriminalne grupe su iz Srbije i povezane s kriminalnim biznisom u Srbiji. Vučić treba da odgovorno izađe sa njihovim imenima…"
“Svi sve znamo. Znalo se u čaršiji ko šta radi. Ako ja znam imena znaju i oni. Ako novinari i rođaci tih koji su u manastiru iz Podgorice znaju, onda valjda zna i vlast”, tvrdi Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose, komentarišući dešavanja na Kosovu.

“Ovo mora da se raščisti i zbog zvanične Moskve, zbog budućnosti mira ovdje, ali i zbog Srbije, jer te kriminalne grupe su iz Srbije, povezane sa kriminalnim biznisom u Srbiji i oni mogu i ovdje da smjenjuju vlast”, kaže Janjić.

“Sada se čeka Vučić. Ako se ne pojavi s ozbiljnom i odgovornom analizom i sa vrlo jasnim podacima, a mislim da je uspostavljena komunikacija sa KFOR-om, da će organi Srbije, bez spekulacija, odmah dati imena. Svi sve znamo. Znalo se u čaršiji ko šta radi. Ako ja znam imena znaju i oni. Ako novinari i rođaci tih koji su u manastiru iz Podgorice znaju, onda valjda zna i vlast”, smatra Janjić.

“Ovaj događaj šalje poruku, izbor između mira i rata. Međunarodna zajednica hoće da čuje riječ stabilnost, jesi li se opredijelio za stabilnost ili za rat… Ovaj događaj šalje poruku vlastima Srbije, ovo je vaša šansa da budete dio rješavanja problema, a ne dio problema. Vučić mora da rješava problem a ne da postane dio problema”, dodao je.