Faris (12) iz Sarajeva prodaje domaće proizvode kako bi pomogao bolesnim roditeljima
Faris Fejzić je dvanaestogodišnji dječak iz Sarajeva koji prodaje domaće proizvode kako bi pomogao bolesnim roditeljima.

Svoje proizvode svake subote prodaju u blizini stadiona “Asim Ferhatović” u Sarajevu, a posjetio ih je državni zastupnik Zlatko Miletić, koji je između ostaloga, pozvao je i sve one koji mogu da kupe nešto od njihovih proizvoda.

Od tog dječaka imate šta i da naučite, posebno kako se vole roditelji, napisao je Miletić.

– Pozivam da danas ili slijedeću subotu (jer dječak radnim danima ide u školu) posjetite porodicu Fejzić posebno ovog dragog dječaka Farisa koji prodaje proizvode da skupi novac za svoje roditelje, koji su danas bili tu sa njim, koji su teško bolesni otac srčani bolesnik, majka ima karcinom. Iako nije bio raspoložen za razgovor jer mora vrlo rano ustati, putovati, stajati na kiši..nalaze se na lokaciji iznad stadiona “Asim Ferhatović”. Od tog dječaka imate šta i da naučite, posebno kako se vole roditelji… Zato kome treba: marmelada od šipka, šljiva, turšija, ukiseljene paprike, kupus, brašno, košpice od tikve itd… Otiđite porazgovarajte, eventualno nešto kupite…njima nafaka a nama sadaka.Hvala svima onima koji se odazovu -napisao je Miletićna Facebooku, prenosi Avaz