GOLMAN SE SKLONIO, LOPTA U MREŽI, ALI NE VAŽI: Da li ste znali za ovo fudbalsko pravilo? (VIDEO)
Iskusni golman napravio potez o kojem se priča širom sveta.

Na fudbalskoj utakmici u Brazilu dogodila se situacija o kojoj priča čitav fudbalski svijet! Ekipe Korintijansa i Atletiko Mineira odigrale su neriješeno (1:1) 33. kolu tamošnjeg prvenstva, a u centar pažnje dospio je iskusni golman domaćeg tima Kasio (36). Njegova reakcija prilikom indirekta rivala postala je hit! 

Nekadašnji čuvar mreže PSV Ajndhovena pustio je da lopta upućena ka njegovom golu završi u mreži, siguran da je to najbolji potez koji može da izvede na ovoj utakmici, piše Mondo. Bio je u pravu, iako su mnogi u prvi mah pomislili da je iskusni Brazilac napravio veliku grešku i omogućio protivniku da dođe do prednosti. To nije bio slučaj…

Iako bi se po reakciji trenera reklo da mu je na sekund srce stalo, golman Korintijansa bio je u pravu. U pitanju je bio indirektan udarac i gol ne važi ukoliko dvojica igrača nisu imali kontakt sa loptom prije nego što je završila u mreži. Zbog toga je Kasio rešio da se skloni sa njene putanje, a da zatim njegov tim počne novu akciju jer ovaj pogodak nije priznat! Pogledajte scenu:

Nakon 33 kola u prvenstvu Brazila Korintijans se nalazi na 14. mestu tabele, u ligi sa 20 klubova. Čak četiri tima ispadaju iz lige, pa je i ovom slavnom klubu ugroženo mesto u elitnom rangu za narednu sezonu. Sa druge strane, Atletiko Mineiro je trenutno na šestom mjestu i pokušaće da se plasira na što bolju poziciju kako bi obezbijedio međunarodne utakmice naredne sezone.