GOOOOOOL, SRBIJA VODI, ISPUNJENJE SNA VRLO BLIZU! SMS, Tadić i Vlahović ugurali loptu u mrežu!
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 časova dočekuje selekciju Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ovo je početni sastav Orlova: V. Milinković-Savić, Pavlović, Gudelj, Veljković, Maksimović, S. Milinković-Savić, Kostić, Radonjić, Mitrović i Vlahović.

A u 10. minuti 1:0 za domaće. Greška Dibuša, loše je ispucao loptu. Orlovi su “pokupili”, a onda krenuli u akciju koja je srušila odbranu gostiju. SMS je gurnuo loptu u prostor do Tadića, Vlahović je slabo šutirao, ali je Salaj postigao autogol!

Selektor Orlova Dragan Stojković Piksi vjeruje u svoj tim i nada se pojbedi i osvajanju tri boda koja bi Srbiju približili EURO 2024. koje će sljedeće godine biti održano u Njemačkoj.

– Treneri obicno kažu da je utakmica veoma važna, izazovna… Znam kako će Srbija igrati. Trudiću se da pripremim naš tim najbolje što je moguće, jer za Mađare imamo poštovanje. Da je ključna utakmica nije, ima još 15 bodova, ali je važna. Ako ste nas već proglasili za favorite sa Mađarskom, onda moramo da se nosimo sa tom odgovornošću i ovo je bitna utakmica za nas koja može mnogo da donese – rekao je Dragan Stojković Piksi.

Zbog kazne UEFA na utakmici između Srbije i Mađarske nema publike. Tačnije, na tribinama stadiona “Rajko Mitić” su djeca uzrasta od sedam do 14 godina. Brojne osnovne škole iz Srbije u dogovoru sa FSS organizovale su dolazak dječaka i djevojčica na utakmicu. Na broj do 15 djece dolazi jedno odgovorno, punoljetno lice, sve prema navedenom pravilu iz UEFA.

Dva tima poslije tri odigrane utakmice imaju po sedam bodova i na čelu su tabele grupe G.

Ukoliko Orlovi stignu do tri boda biće jako blizu plasmana na EURO koji je na programu naredne godine u Njemačkoj.