HAOS NA MEČU KOSOVA I RUMUNIJE: Prekid, za sve je kriv skandalozni transparent gdje se spominje i Srbija!
UTAKMICA Rumunjske i Kosova u skupini I kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. prekinuta je u 18. minuti. Rumunjski medij Digisport objavio je kako su rumunjski navijači podigli transparent na kojem je pisalo “Kosovo je Srbija” te je to razlog prekida ogleda u Bukureštu. Također, domaći navijači uzvikivali su političke poruke i bacali baklje. Igrači obiju reprezentacija otišli su u svlačionice i zasad nije poznato hoće li se i kada nastaviti utakmica.

Sličan incident dogodio se 16. lipnja, kada je Kosovo na domaćem terenu odigralo 0:0 s Rumunjskom. Rumunji su tada pred kraj utakmice također skandirali “Kosovo je Srbija”. To je izazvalo ogorčenje Albanaca na stadionu te juriš zaštitara i policajaca na rumunjske navijače. Prvo su ih pretukli, a onda ih izbacili sa stadiona.

Rumunjska je jedna od država koje ne priznaju Kosovo, a njeni navijači su u lipnju putem do Prištine stali u Beogradu te se ispred tamošnjeg hrama Svetog Save fotografirali uz veliki transparent s natpisom “Izmišljene države, to je za nas lažni nogomet. Oni nam ne znače ništa”, prenosi Index.hr