Isključite ovaj aparat preko noći ako želite manji račun za struju
Kako uštediti na struji?

Kada govore o predmetima koji troše dosta električne energije u vašem domaćinstvu, sigurno većina ne misli na ruter preko kojeg se spajate na internet u domu.

No, ako ga ostavite uključenog cijeli dan, trošiće znatno više električne energije. Stoga biste trebali obratiti pažnju na energetsku efikasnost prije nego što ga kupite i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stanju mirovanja.

Njemačka savezna agencija za zaštitu okoline (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se ruter ne može isključiti jer koristi i telefonsku liniju. Ako je to slučaj, savjet je da nabavite ruter koji ima mogućnost barem isključivanja Wi-Fi-ja kada nije u upotrebi. Internet ruter ne troši više struje od frižidera ili drugih uređaja, no opet bi ga bilo poželjno isključiti kada nije u upotrebi.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));