Izrael je u šest dana na Gazu bacio isti broj bombi kao tokom cijelog rata 2014.
Izraelske snage bacile su oko 6000 bombi na Gazu između 7. i 12. listopada, navodi se u priopćenju izraelskih zračnih snaga (IAF). To je ekvivalentno ukupnom broju zračnih napada na Gazu tijekom cijelog sukoba između Gaze i Izraela 2014. godine, koji je trajao od 7. srpnja do 26. kolovoza te godine, prema podacima Izraelskih obrambenih snaga (IDF), prenosi Index.hr

2014. bila je najsmrtonosnija godina u povijesti izraelsko-palestinskog sukoba, s najmanje 2251 Palestincem ubijenim u Gazi tijekom 50 dana rata, prema podacima Ureda UN-a za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA). Od četvrtka, šestog dana aktualnog sukoba, najmanje 1537 ljudi je ubijeno u Gazi, priopćilo je palestinsko ministarstvo zdravstva.

“U zračnim napadima ubijene su stotine terorista i napadnuto je više od 3600 ciljeva”, rekao je IAF u svom priopćenju navodeći mete kao što su zapovjedni i kontrolni ciljevi, strateška vojna infrastruktura, lokacije za proizvodnju oružja, obavještajna sredstva i mete za pomorsku superiornost. Četvrti Gaze Beit Hanoun, Shejaiya, Rimal, El-Furkan i Tuffah pretrpjele su “veliku i tešku štetu”, dodaje se.

CNN je geolocirao više od 30 zračnih napada, od kojih je većina u sjevernom dijelu Pojasa Gaze, i analizirao satelitske snimke koje potvrđuju veliku štetu u izbjegličkim kampovima Al-Shati i Jabalia u blizini grada Gaze.