KODRO SE OGLASIO NAKON PORAZA: "Komplikuju se stvari"
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u susretu 6. kola kvalifikacija za Euro od selekcije Islanda sa 1:0.

Meč je prokomentarisao selektor Meho Kodro.

“Očekivanja su bila veća, naročito u rezultatskom smislu. Očekivali smo težak meč, ali nije bila teška, pogotovo u prvom poluvremenu. Oni nisu toliko pritiskali. Prvo poluvrijeme bilo je relativno dobro, možda nam je falio posljednji pas. U drugom smo ga imali na bolji način. Nismo iskoristili 4-5 šansi. Na kraju smo se otvorili, željeli smo pobjedu. I u jednom napadu smo izgubili loptu, primilo smo gol koji je odlučio utakmicu”, rekao je Kodro.

Upitan je i da li smo ranije trebali krenuti na pobjedu.

“Mislim da smo od samog početka išli na pobjedu. Meč je bio sporiji. Imali smo dominaciju na sredini terena. Čak smo lagano dolazili do pozicija u zadnjih 30 metara. Imali smo izglednih situacija na lijevoj strani, sa Sejom Kolašincem smo ih ugrozili. Otišli smo na odmor, pokušali zategnuti stvari i pomjeriti linije prema gore. Mislim da je bilo što se tiče igre u drugom poluvremenu sa našom dominacijom. Na kraju krajeva imali smo i zadnji pas. Imali smo 3-4 prilike prije gola Islanđana da ga i mi damo. Nije bilo sreće.” ističe Kodro.

Osvrnuo se i kako će se odnositi prema kvalifikacijama.

“Vidjet ćemo, još uvijek sam pod utiskom utakmice. Analizirat ćemo sve. komplikuju se stvari, al dok god budemo imali šanse pokušat ćemo dati sve od sebe. Ako ne bude nikakve šanse pokušat ćemo se pripremati za baraž”, zaključio je selektor Kodro.