KUPILI SMO RUINIRANU KUĆU KOJU NIKO NIJE TAKAO OD 50-IH: Renovirali smo je 10 GODINA i rezultat je BOLESNO DOBAR – sada košta 730 hiljada evra više (FOTO)
Supružnici Roan i Tim Džajls iz Mančestera proveli su više od decenije uređujući ruiniranu kuću koju su 2012. kupili za 360 hiljada funti. Oni su je transformisali u vilu iz snova sa pet spavaćih soba i dva kupatila, povećavši njenu vrijednost za 640 hiljada funti. Bračni par sada sa svoje troje djece žive ovdje, a na transformaciju jesu potrošili mnogo novca i truda, ali je rezultat fascinantan!

Bračni par je imanje iz 50-ih godina prošlog vijeka kupio u veoma lošem stanju – niko ga nije ni takao od dana kada je napravljeno. Ipak, poslije 10 godina i uloženih 280 hiljada funti ono se pretvorilo u zdanje iz najboljih časopisa.

Kuća je bila lepa i originalna, ali ruinirana! Kuhinja pre renoviranja Renoviranje je trajalo 10 godina, a porodica je čitavo vreme živela u kući

“Puno prijatelja i cijela porodica su mislili da smo ludi jer smo ovo kupili. Kuća nikada nije bila renovirana, imala je rupe na krovu, nije imala centralno grijanje i prozori su bili drveni i stari, a kuhinja iz 50-ih godina. Ali, tražili smo nekretninu koja pripada historiji, kao i onu na kojoj bismo mogli sami da poradimo, a ova kuća je ispunila oba uslova. Činjenica da joj je bilo potrebno mnogo sređivanja nam je bila privlačna, jer smo mogli da ostavimo svoj trag u njoj, a da ne moramo da rušimo relativno novu kuhinju ili kupatilo koje je neko drugi pravio”, započela je Roan svoju priču.

“Kuća je imala i puno originalnih karakteristika, kao što je sudopera na postolju i imala je lepe detalje iz viktorijanskog perioda, a to je bila baš onakva avantura kakvu smo želeli”, dodala je.

Par je počeo tako što je uredio dnevnu sobu – oslobodili su se plavog tepiha i starih zavjesa, a potom su prostor okrečili u bijelo i ispunili ga starinskim komadima i printovima.

Evo kako kuhinja i trpezarija izgledaju posle renoviranja Kuća je sada prepuna starinskih komada koji su kontrast onim savremenim

“Nakon toga smo preuredili prvi sprat kako bismo napravili porodično kupatilo. To smo uradili tako što smo “ukrali” prostor iz dvije spavaće sobe sa obje strane. Onda smo počeli da radimo na proširenju kuhinje. Živjeli smo u ovoj kući tokom svih radova, čak i kada je naš kuhinjski zid bio od iverice. Kuvala sam u malom prostoru, koristila sam rernu koja je radila samo na jednoj tački temperature i morala da izbjegavam rupe u podu. Godinama smo živjeli u prostoru koji je izgledao kao gradilište i svim smo žudjeli za mirnim prostorom koji je renoviran i uređen”, ističe Roan.

Roan je sa suprugom Timom uložila godine rada i truda da bi napravili savršen dom

“Volim mješavinu starog i novog u kuhinji. Imamo vrata od danskog brenda u boji mastila u kombinaciji sa dugačkim stolom koji je Tim sam napravio od starih podnih dasaka koje je pronašao u podrumu. Školske stolice su iz jedne vintidž radnje, a naše moderne, porcelanske podne pločice u boji cementa iz radnje u komšilukuz. To je eklektična mješavina, ali izgleda lijepo”, dodaje ona.

Kada su završili sa renoviranjem kuhinje, terase, pomoćne sobe i toaleta u prizemlju, prešli su na dnevnu sobu i kancelarije. Koristili su šareni, polovni namještaj, ali su pod naručili kod lokalnog parketara, a prostor su ukrasili umjetničkim djelima.

“Volim da otkrivam stari namještaj, umjetnička djela i ukrase i da ih kombinujem sa savremenim komadima. U kući ima puno bijelih zidova, a ja hoću da ih ispunim djelima koje imaju priču koju treba ispričati, to kući daje karakter. Pronašli smo tri podrumske odaje pune ukrasa i starog namještaja”, otkrila je gospođa Džajls, a fotografije njenog doma prije i poslije renoviranja možete pogledati u samom tekstu, ali i u našoj galeriji.