“LOŠ ODGOVOR OCU PREMINULE DJEVOJČICE, ŽENA JE SKLONJENA” Oglasio se predsjednik Savjeta roditelja povodom poteza doktorice

Predsjednik Savjeta roditelja OŠ “Vladislav Ribnikar” Igor Đorđević istakao je danas za K1 da su roditelji izgubili jedinstven stav i da su se podijelili u “tri grupice”, ali da se situacija kreće u boljem pravcu.

“Nažalost, došli smo u situaciju u koju nismo željeli, a to je da smo kao roditelji izgubili jedinstveni stav. Zašto? Ne sumnjam, a ponovio bih izjavu gospodina Negića koji je vrlo emotivno napomenuo da ne sumnja u empatiju svih ljudi, ali svi je drugačije iznosimo i doživljavamo. Ono što smo došli kao predstavnici roditelja – podelili smo se u tri grupe. Postoji grupa roditelja iz VII-2 u čiju namjeru ne sumnjamo ni malo. Mi smo kao Savjet roditelja stali iza njihovih sedam zahtjeva i ja kao predstavnik Savjeta roditelja i ovlašćeno lice za kontakt sa Vladom, ministarstvima i medijima – to sam i zastupao. Što se tiče dodatnih zahtjeva, oni nisu uputili nama i nismo se izjašnjavali o njima. Ja mogu da iznesem samo lični stav da što se tiče odgovornosti bilo koga u školi – direktora, psihologa, pedagoga – ukoliko bilo koji dio istrage pokaže da ona postoji, ja ću je podržati”, rekao je Igor Đorđević i dodao:

“U ovom trenutku mislim da nije dobro za djecu da nemaju svog psihologa i pedagoga sa kojima rade godinama. Ja lično to ne mogu da podržim, ali ako se obrate Savjetu roditelja – i ako većina bude za to – mi ćemo to podržati. Tu je i treća grupa roditelja koja je izašla sa puno dezinformacija, rekao bih čak i neprimjerenu riječ sa puno laži… Čujem da ih je 50, pa 300, a to su oni koji traže završetak školske godine i zatvaranje škole. Oni su prozvali 16 roditelja sa mnogo laži. Rekli su da je održan kolegijum Savjeta roditelja gdje su te roditelje nazvali podobnima. Tamo je 16 roditelja koji su izabrani na Savjetu roditelja”, rekao je on.

Na pitanje da li je Vojin Šaljić dio te grupe, i da li je istina da ne želi da sjedi zajedno sa njim u studiju, Đorđević je istakao da je spreman da sjedne za isti sto sa Šaljićem.

“Ja sam bio spreman da sjedimo zajedno, sjedili smo nedavno u jednoj emisiji, i imali smo različite stavove što je sasvim dozvoljeno. Samo bih pitao tu grupu roditelja koja može da razmišlja šta je najbolje za njihovu djecu, ali i ostali imaju pravo da razmisle šta je najbolje za njihovu školu? Ogromna većina djece želi da budu tamo. Da li mi treba da budemo ti koji će pisati neke zahtjeve protiv”, rekao je Đorđević i dodao:

“Imao sam prilike da razgovaram sa roditeljima iz VII-2 i izneo sam sve stavove koje sam zastupao u pregovorima sa Vladom, tužilaštvom i medijima i tvrdim da je svaki moj nastup bio zastupanje njihovih sedam zahtjeva. Oni zamjeraju na manjku informacija i sazvao sam kolegijum da im prenesem šta sam razgovarao sa njima i svi su dobili zapisnik. Što se tiče VII-2, ja njima ne zamjeram ništa. Oni imaju svoje zahtjeve i mogu da se bore za njih. Ja ne znam da li je njihov zahtev da škola ne bude više na tom mjestu”, rekao je on.

Đorđević je naveo da se trudi da omogući i jednima i drugima način povratka u zajednicu i da razmišlja samo o tome šta je najbolje za našu djecu.

“To mene najviše boli, ali je to i očekivano jer nas je puno i svi imamo mišljenje koje mislimo da je najbolje za djecu. Mora da se misli o svojoj djeci. I oni koji žele da idu ili ne idu u školu. Mi se trudimo da omogućimo i jednima i drugima da imaju način povratka u zajednicu i mogu da kažem sigurno da je svako od članova našeg tima pogriješio. Svi se prvi put srećemo sa ovim, ali ni kod jednog od tih ljudi iz školske uprave nema lošu namjeru, pa ni roditelja koji imaju drugačiji stav. Mislim da treba da slušamo struku”, rekao je on.

Predsjednik Saveta roditelja OŠ “Vladislav Ribnikar” se takođe osvrnuo na “muzikoterapiju” doktorke R. R. koja je “djecu uvela u kabinet i tamo im puštala narodnu muziku i govorila im o tome da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojim mrtvih prijateljica i prijatelja”.

“Ne bih da iznosim detalje sa te terapije jer je to djelimična istina. Činjenica je da kada su roditelji pokazali da nisu zadovoljni tom ženom, prestala je da bude dio tima, a ne želim da ulazim u to da li je kvalitetna, da li je napravila grešku ili namjeru. Nije baš tačno da je puštala narodnu muziku, ne bih da izlazim sa tim jer je to dio psihoterapije. Ne bih da odgovorim na pitanje da li je netačan žanr muzike. Svakom od roditelja djece koja su najistrumatizovana, izašli smo u susret i sklonjena je ta žena, kao i još jedna druga. Ne smatram da je potez doktorice na mjestu i upravo smatram zašto je sklonjena iz tima koji nam pomaže. Nikako nije dobar način da se odgovori ocu preminule djevojčice”, rekao je Đorđević.

(K1)