MANJE VINA, MANJE VINA! Nikad ne biste prepoznali MALOG TADIJU iz "Varljivog leta" – vratio se s Havaja samo zbog OVOGA
Kultni film “Varljivo leto '68” snimljen je prije gotovo četiri decenija, a i današnja omladina obožava da ga gleda, i ne samo to, mogu se čuti u svakodnevnom govoru i brojne replike iz ovog legendarnog ostvarenja! Pored toga, velike glumačka imena igrala su maestralnim ulogama učini ovo djelo vanremenskim!

Mali Tadija je izgovorio čuvene rečenice koje su nasmejalne milione gledalaca! Sigurno je neko iz vašeg društva u pojedinim prilikama dodao “manje vina, manje vina”, zar ne? A scena u kojoj se ruga “tati” Bati Stojkoviću ušla je u anale.

Mali dječak je odmah pronašao put do srca mnogobrojne publike, mališan koji je sjedio na noši “jer mu drugi sve uradi”, pita “šta će da rade gostima ako peru zube” i razotkriva brata koji je povezao zgodnu bibliotekarku na biciklu rečima “Perica ima ženu”.

A gdje je danas Tadija?

Naime, njegovo pravo ime je Andrija Mrkajić, a sada je daleko od svijeta glume. Nakon prve nevjerovatne uloge, pojavio se još u filmu “Nema problema”, gde je glumio sina Nikole Simića i poslije toga nestaje sa scene.

Zanimljiva je činjenica da ga je upravo deda odveo na audiciju za film “Varljivo leto 68”, iako je cijela porodica bila protiv toga.

338453-andrija-ff

“Zahvalan sam dedi što me je odveo na audiciju, zato što je ta uloga definisala moj dalji život. I danas me svi zovu Tadija. Imao sam čak i kuče koje je takođe bilo Tadija jer su ga krstili drugovi iz kraja”, rekao je Mrkaić jednom prilikom.

A onda se vinuo u oblake i postao sjuart. Dugo godina je živio na Havajima,a onda se vratio u Srbiju zbog devojke.

“To je bio jako lijep, ali i jako težak posao. Divno iskustvo, šansa da proputujete cijeli svijet”, rekao je Andrija.