Mladi vaterpolisti Partizana treniraju u praznom bazenu: OGLASIO SE DIREKTOR KLUBA I OBJASNIO ŠTO
Vaterpolo klub Partizan oduvijek je bio sinonim za ovaj sport, ne samo u Srbiji već i u regionu. Ipak, posljednjih godina klub nema adekvatne uslove za trening i razvoj igrača. Partizan od 28. jula ne može da trenira na Banjici, jer bazen nije u funkciji, pa je u novu sezonu ušao bez matičnog plivališta.

Prethodnih dana se na mrežama pojavio snimak koji u potpunosti oslikava situaciju u ovom poznatom klubu. Naime, tada su polaznici vaterpolo škole Partizan trenirali u bazenu bez vode?! Trener je dao znak pištaljkom, a umjesto skoka u vodu i plivanja, uslijedilo je trčanje sa kraja na kraj bazena.

Klub je nedavno apelovao na nadležne da riješe pomenuti problem.

Povodom ovog snimka, koji je obišao Srbiju, Telegraf je kontaktirao direktora VK Partizan, Nikolu Kuljaču, koji je pojasnio situaciju.

Kuljača je otkrio da su predstavnici kluba bili na sastanku sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem (koji je danas podneo ostavku, ali do izbora ostaje vršilac dužnosti) i da postoji mogućnost da će u narednom periodu ovaj problem biti riješen.

“Partizan ne trenira na Banjici od 26. jula, dok je snimak na kome se vidi da deca trče u praznom bazenu nastao pre desetak dana. Bazen nije u vlasništvu VK Partizan, već pripada SC Voždovac. Na sastanku sa gradonačelnikom dogovoreno je da Partizan dobije 130 sati u kvartalu za trening. Postoji mogućnost da se mali bazen stavi u funkciju mlađih kategorija. Prvi tim je već počeo sezonu, igrao Evrokup, ali i pored dobrih partija nije uspeo da se domogne grupne faze. Dugujem veliku zahvalnost gradonačelniku, koji je jedini pozvao i pitao za stanje u klubu”, rekao je Kuljača.

Podsjetimo, VK Partizan je najtrofejniji srpski klub, a jedan je i od najvećih klubova u Evropi. “Crno-beli” su sedam puta bili prvaci Evrope, a 27 puta su bili šampioni Srbije i 24 puta su osvojili Kup Srbije.