Na Kosovu uhićeni osumnjičenici za zastrašivanje svjedoka Haškog suda
POSEBNI sud za ratne zločine na Kosovu objavio je danas da su dvojica muškaraca koji su optuženi za utjecanje na svjedoke uhićeni i predani sudu. Sud je objavio da se zovu Ismet Bahtjari i Sabit Januzi, ali nije objavio pojedinosti o slučaju na koji su navodno utjecali.

Na tom sudu se sudi bivšem kosovskom predsjedniku

U priopćenju tužiteljstva navodi se da ih se sumnjiči da su pokušali uvjeriti svjedoke da ne svjedoče na sudu. Najpoznatije suđenje na tom sudu, kojemu je sjedište u Den Haagu, jest bivšem kosovskom predsjedniku Hashimu Thaciju.

Thaci, bivši vođa Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), optužen je po 10 točaka optužnice za progon, ubojstva, mučenje i nestanak ljudi tijekom i nedugo nakon pobune 1998./99. koja je dovela do neovisnosti Kosova.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));