NAJNOVIJI DETALJI SVIREPOG UBISTVA U VLAŠKOM DOLU: Žena i djeca noću iznosili dijelove tijela, a komšije primijetile JEZIVU stvar
Mještani Vlaškog Dola, sela kod Žabara kažu da su u šoku otkako je policija uhapsila njihovu komšinicu, kao i njenu kćerku, zbog sumnje da su ubile muškarca (56), bivšeg supruga i oca.

tužilaštvu u Požarevcu. Za zločin su osim nje osumnjičeni i kćerka i sin ubijenog. Kćerka je uhapšena, dok se za sinom traga.

Meštani Vlaškog Dola kažu da je ubijeni proteklih skoro 20 godina živio u Austriji.

– On se od nje razveo odavno. U Austriji je imao drugu ženu s kojom je živio u vanbračnoj zajednici. Uprkos tome što je otpočeo novi život, on je sa bivšom ženom i njihovo dvoje djece ostao u korektnim odnosima i ostavio im je kuću u selu da u njoj žive. Inače tu kuću on je naslijedio od svog oca – objašnjavaju komšije ove porodice.

Kako dalje navode, osumnjičena žena i njeni sin i kćerka bili su lošijeg materijalnog stanja.

– Bio je čovjek na mjestu, vrijedan, druželjubiv, čim bi stigao iz Austrije javio bi se svima i svratio do lokalne kafane. Za razliku od njega, žena i djeca su bili čudni, nisu se ni sa kim družili – pričaju mještani.

Kako navode, ubijeni je 3. septembra stigao iz Austrije i javio se susjedima.

– Rekao je da je došao tu i da planira da popravi prozore na kući. Međutim, nakon toga ga nismo vidjeli. Dolazio je i majstor, tražio ga, rekao da se ne javlja na telefon. Kada smo vidjeli da je sin odvezao njegova kola posumnjali smo da nešto nije u redu i prijavili smo njegov nestanak – kažu komšije.

Komšije kažu i da su u posljednje vrijeme nju i njenog sina i kćerku uglavnom viđali noću.

– Samo su noću izlazili, sin je palio očeva kola i odlazio negdje. Djelovali su kao da se stalno osvrću za sobom, kao da su na nekom oprezu. Poslije smo čuli da su noću u iznosili dijelove tijela ubijenog čovjeka – dodaju susedi.

Podsjetimo, sumnja se da je tijelo muškarca poslije ubistva raskomadano i u dijelovima iznijeto iz kuće.

– Ostaci tijela pronađeni su u šumi udaljenoj oko šest kilometara od Kučeva – kaže izvor.

VJT u Požarevcu je stavilo predlog sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu za određivanje pritvora osumnjičenima. Sud im je sinoć odredio jednomjesečni pritvor.