Nakon napada na Irona Pukija: Adnan Redžović doveden u prostorije MUP-a KS
Bivši bh. kikbokser Adnan Redžović, koji je uhapšen sinoć zbog napada na boksera Edina Pukala zvanog Iron Puki, doveden je u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo.

Redžović se tereti za krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede. Njega su uhapsili pripadnici Policijske uprave Centar.

Uhapšen kikbokser Adnan Redžović zbog napada na Iron Pukija

Podsjetimo, Puhalo je naveo da ga je Redžović napao u prostorijama Općine Centar, kada je stigao na potpisivanje ugovora, kojim sarajevska općina nagrađuje uspješne sportiste.

Na drugoj strani, Redžović je kazao da mu je “možda opalio šamar”.

U međuvremenu su se o svemu oglasili i iz MUP-a Kantona Sarajevo.

– Dana 13. novembra 2023. godine u 17 sati, policijski službenici PU Centar uhapsili su A.R., rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

Osumnjičeni je upotrebom fizičke snage prethodno istog dana nanio teške tjelesne povrede E.P. iz Sarajeva, konstatovane na UKC u Sarajevu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 46-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo – saopšteno je iz MUP-a KS.