NAPADNUTA VOJNA BAZA KOALICIONIH SNAGA! Odjeknula eksplozija, izvršen raketni udar! Amerikanci više nisu bezbjedni na Bliskom istoku!
Vojna baza koalicionih snaga u Iraku Ain al Asad danas je bila meta raketnog napada, a jedna eksplozija čula se u bazi, rekla su dva vojna izvora za Rojters. U vazdušnoj bazi Ain al Asad nalaze se američke i druge međunarodne snage u zapadnom Iraku.

Odbrambeni sistemi Ain al Asada presreli su i oborili dva drona dok su letjeli u blizini baze u subotu, podsjeća britanska agencija. Baza Ain al Asad nalazi se u zapadnoj iračkoj pokrajini Anbar.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas za Ej-Bi-Si da SAD smatraju da postoji mogućnost za eskalaciju i da postoji povećan rizik od napada na američke snage i državljane na Bliskom istoku.

Ostin je u vezi sa tim podsetio na nedavne napade dronovima na američke snage u Iraku i Siriji. 

Prema njegovim riječima, dodatno raspoređivanje američkih snaga na Bliskom istoku šalje još jednu poruku onima koji bi nastojali da prošire sukob u regionu, a to je da SAD neće oklijevati da preduzmu odgovarajuću akciju da se spriječi širenje rata.

Ranije je saopšteno da će SAD na Bliskom istoku rasporediti bateriju protivraketnog sistema THAAD i dodatne bataljone protivvazdušnih raketnih sistema “patriot”.