NAŠAO NOVČANIK, OTVORIO, A ONDA ŠOK! UNUTRA 800 €: Vratio vlasniku, majka ga pohvalila, a zbog jednog razloga SVI GA OSUDILI
Taman kad smo pomislili da su se poštenje i čast potpuno izgubili, pojave se svijetli primjeri koji nas uvjere u suprotno i na trenutak podsjete da prave vrijednosti nisu zauvijek nestale. Zato je objava jedne majke iz Srbije na društvenim mrežama mnoge obradovala, kada se pohvalila kako je njen sin pronašao novčanik u kome je bilo 800 eura. Ipak, nekima je i zasmetala.

Tatjana, majka ovog mladića, pohvalila se na Tviter profilu da je njen sin uspio da nađe vlasnika novčanika kog je prethodno našao na ulici. Uprkos većoj sumi novca koja se nalazila u novčaniku, mladić nije pomišljao na mogućnost da novčanik zadrži.

Moj sin (28 godina) je jučer našao novčanik. U njemu je bilo 800 eura, još nekoliko hiljada dinara i lična karta. Uspio je da pronađe vlasnika, koji nije iz Beograda. Baš sam ponosna-glasio je tvit ponosne majke koji je prikupio veliki broj simpatija i pohvala drugih korisnika.

Ostali tviteraši pohvalili su gest ovog mladića.

„Budi ponosna na takvog sina, dok drugi kradu i džepare on je odabrao da se sa poštenjem i obrazom druži. Živ bio momče zdravlje neka te pohodi”, “Bravo majko, svaka čast i tebi i sinu! Treba i na sebe da budete ponosni, jer ste uspjeli kao majka i svoje dijete vaspitali kako treba”, krenuli su da se nižu komentari.

Međutim, nije trebalo mnogo da padne i pokoja kritika.

“Ali je detaljno pretrkeljisao novčanik. Mogli ste samo da nađete vlasnika i da mu vratite pez pompe, jer svako normalan vrati”, konstatovao je neko i odmah dobio odgovor drugog korisnika: “A kako da nađe vlasnika ako ne otvori novčanik, a i zašto da se ne pohvali lijepo vaspitanim djetetom”, pisali su drugi.

(Blic)