NAŠAO PORUKU U BOCI, PA KRENUO U POTRAGU! Priča je opčinila INTERNET i postala VIRAL, a evo kako se sve završilo! (VIDEO)
Frenk Boldžer iz Vajldvuda u Nju Džersiju je čistio smeće na plaži sa suprugom i unukom kada je pronašao misterioznu poruku u minijaturnoj boci.

“Pozdrav iz Irske. Bacio sam ovu flašu u more da neko nađe. Možda je putovala u Afriku ili Island! Neću znati da li je neko ovo pronašao, ali nadam se da će se naći!”, stoji u poruci. Boldžer je krenuo u potragu za osobom koja je napisala poruku i cijela priča je ubrzo postala viralna. Ispostavilo se da je boca sa porukom stigla iz Irske.FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Napisala ga je djevojka Ifa Brn, koja živi u Breju u Irskoj, a za potragu je saznala nakon što je njen otac gledao vijesti na TV-u kada se pojavila priča o otkriću. Djevojka je odlučila da kontaktira Amerikanca putem mejla, ali je on bio skeptičan da li je to zaista autor poruke.

3593986-viral2-ff

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

„Pitao sam je u mejlu da li može da mi pošalje neke slike i neke uzorke rukopisa“, rekao je on za VPVI-TV.

Djevojka je pristala, a on se tada uvjerio da je ona zaista napisala poruku. Boldžer i Ifa su razgovarali telefonom kako bi razmijenili priče. Poruka je napisana 17. jula 2019. i putovala je iz Irske u SAD ukupno 1500 dana, piše Index.hr.