Nevjerojatna priča: Pas danima bio uz svog vlasnika u bolnici, a onda ostao napušten
Emotivna priča stiže iz peruanske bolnice Carrión del Callao, gdje je pas po imenu Firulais ganuo sve dok je pratio svog vlasnika, pacijenta Aristidesa Zapata Diaza, koji se bori s akutnom cirozom jetre. Firulais je odbijao napustiti svog vlasnika, ležao je ispod njegovog bolničkog kreveta i vjerno ga motrio.

Pan Americana piše da je vlasnik primljen u veoma lošem stanju te je pretrpio i nekoliko epileptičnih napadaja. Međutim, priča je ubrzo dobila neočekivan obrat kad je Diaz jednog dana nestao iz bolnice, dok je pas ostao. Jedna od pacijentica u bolnici, Norith Mesa Chavez, rekla je da joj je, prije nego što je nestao, rekao da “samo želi zbrinuti svog psa i pronaći nekoga tko će se moći brinuti o njemu”.


Ona mu je odlučila ispuniti želju pa se preko društvenih mreža dala u potragu za novim vlasnikom za psa. No, kad je vidjela koliko se pas vezao uz nju u bolnici, ipak se predomislila i odlučila da će ga ona udomiti. “U početku sam tražila udomitelja na gospodinov zahtjev, ali nakon što sam primijetila da se Firulais pomalo vezao uz mene, odlučila sam ga usvojiti”, rekla je.

Gdje je nestao Firulaisev vlasnik, još uvijek se ne zna, a Norith tvrdi da se na psu i dalje vidi da tuguje za njim.