NEVJEROVATNE OPTUŽBE – HAMAS PLANIRAO DA UPOTRIJEBI NAJOPASNIJE ORUŽJE: Izraelci na tijelu ubijenog Hamasovca navodno pronašli jeziv materijal (VIDEO)
Predsjednik Izraela Isak Hercog otkrio je u intervjuu za Skaj njuz da je Hamas planirao da upotrijebi hemijsko oružje protiv izraelskih civila.

Hercog je pokazao materijale pronađene sa USB diska na tijelu teroriste Hamasa u Izraelu koji je kopiran od Al-Kaide i uključuje “detaljna uputstva o pravljenju hemijskog oružja”, uključujući “precizna uputstva za pripremu uređaja za raspršivanje cijanidnih agenasa”,  navode iz kabineta predsjednika.

– Ovo je materijal koji je pronađen na tijelu jednog od onih sadističkih zlikovaca. To je materijal Al-Kaide, zvanični materijal Al-Kaide – rekao je Hercog za ovu televiziju.

– Kada imamo posla sa ISIS-om, Al-Kaidom i Hamasom, imamo posla sa ovim. I u ovom materijalu je bilo instrukcija kako se proizvodi hemijsko oružje – kazao je Hercog, čije izjave ipak treba uzeti s rezervom. Pogotovo kada vidimo kakve zločine čini njegova zemlja u Pojasu Gaze i samom regionu.