NEZAPAMĆENA LAKRDIJA U JEDNOJ OD NAJJAČIH LIGA EVROPE: VAR naprasno zakazao pa sudija uzeo MOBILNI TELEFON! Produžio meč 22 minuta
Porto je na veoma bizaran način uspio izbjeći poraz na u 19. minuti sudijske nadoknade.

Na stadionu „Dragao“ gostovala je ekipa Aruke, a Porto je stigao do gola vrijednog boda u 109. minuti igre, ali bizarnostima tu nije kraj.

Gol za „Zmajeve“ postigao je Evanilson u 109. minuti, ali situacija koja je ukrala pažnju desila se nekoliko minuta ranije.

Naime, sudija Migel Nogeira (Miguel Nogeuiera), pri vodstvu gostiju rezultatom 0:1, dobio poziv iz VAR sobe, ali kada je došao pred monitor da pregleda situaciju, on se nije mogao upaliti i ubrzo je dobio telefon. 

Nakon razgovora, sudija je odlučio svirati penal za Porto, ali Galeno Venderson (Wenderson) promašio je penal, mada ga je, na sreću navijača portugalskog velikana, Evanilson spasio nekoliko minuta kasnije.

Ipak, ni ta situacija nije mogla proći bez kontroverzi. VAR tehnologija je „magično“ proradila u međuvremenu, a situacija koja je ličila na ofsajd „golim okom“, dosuđena je kao čista i sudija je pokazao na centar, a Porto je uspio spasiti barem jedan bod.