Nikola Tesla je ovako govorio o TRI NAJVEĆE LJUDSKE ZABLUDE koje će nastati u modernom dobu… "Najrasprostranjenija je ona o nastanku bolesti…"
Nikola Tesla je tokom svog života prorekao da će najveće ljudske zablude nastati u moderno doba.

Tesla je još prije nekoliko decenija izdvojio tri najveće:

SVEMIR

Ljudske zablude o svemiru su na prvom mjestu. U njih spadaju vjerovanja da je Zemlja jedina naseljena planeta u kosmosu. Također da je svemir vakum koji nema energiju, materiju.

BOLEST

Zabluda o nastanku bolesti, koja je donijela i neznanje i zablude o načinu liječenja. Ova zabluda je prva po rasprostranjenosti.

ENERGIJA

Treća zabluda odnosi se na mogućnosti koje čovjeku pružaju energije. Čovjek ne poznaje ostale energije, već je samo zagrebao mogućnosti korišćenja kroz električnu, toplotnu, energiju sunca i vjetra, dok je ostalo netaknuto i potpuno nepoznato.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));