Novi strašan slučaj porodičnog nasilja u BiH: Prijetio supruzi da će "završiti kao ona iz Gradačca"
Osnovni sud u Derventi odredio je pritvor za M. S. (39) iz ovog grada jer se sumnjiči da je prijetio supruzi M. B. da će joj presuditi i da će “završiti kao ona iz Gradačca”.

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva (OJT) u Doboju stoji da je postupajući tužilac nakon ispititvanja osumnjičenog M. S. 1. septembra stavio prijedlog Osnovnom sudu u Derventi za određivanje mjere pritvora zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

“Osumnjičeni se tereti da je 30. avgusta ove godine oko 13 sati u Derventi, u porodičnoj kući u kojoj stanuje zajedno sa svojom suprugom oštećenom M. B. i malodobnim djetetom, već duži vremenski period oštećenu psihički maltretira, te nakon što je od strane Centra za socijali rad Derventa putem telefona obaviješten o podnesenom zahtjevu za razvod braka i terminu za mirenje bračnih supružnika, oštećenoj uputio ozbiljnu prijetnju da će joj presuditi i da će završiti kao ona iz Gradačca, ukoliko ne kaže u Centru za soijalni rad da je bilo nesuglasica između njih i da su se izmirili radi djeteta i da nastavljaju život skupa. Prijetnja je kod oštećene izazvala strah za život”, piše u optužnici OJT Doboj.

Navodi se da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, s obzirom da se radi o osoba koja je sklona izvršenju krivičnih djela za koja je pravosnažno osuđivan, kao i za istovrsno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od tru godine.

“Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Derventi, je 1. septembra ove godine, prihvatio kao osnovan prijedlog tužioca i odredio pritvor osumnjičenom M. S. u trajanju od mjesec dana”, ističe se u objavi Okružnog javnog tužilaštva Doboj, pišu Nezavisne.