NOVINARKA SE JAVLJALA UŽIVO IZ GAZE, a onda je kamera snimila strašnu scenu IZA NJE: EVO ŠTA SE DESILO
IZRAELSKI napad na neboder u Gazi snimljen je tokom televizijskog javljanja uživo.

Kamere su snimile napad dok je Al Jazeerina reporterka Youmna El Sayed iz druge zgrade u blizini. Kada je projektil pogodio neboder, novinarka je zavrištala i nestala iz kadra.

Voditelj iz studija ju je zamolio da se skloni. Tada se moglo čuti kako novinarka teško diše, ali i poručuje kako može nastaviti javljanje. “U redu je. Ovo je raketni napad na toranj Palestine točno usred Gaze. Gledajući sve zgrade u blizini, možete zamisliti količinu uništenja koja je prisutna”, govori El Sayed. 

Neboder ima 14 spratova

Podsjetimo, Izrael je objavio rat i obećao “ogromnu” osvetu nakon što je Hamas jutros pokrenuo napad bez presedana preko jako utvrđene granice s Gazom, ispalivši tisuće raketa. Vjeruje se da je najmanje 200 Izraelaca ubijeno, a više od 1000 ozlijeđeno.

Napad na toranj Palestine prikazan na videu dogodio se nekoliko sati nakon iznenadnog napada Hamasa. Associated Press je izvijestio da je toranj od 14 katova dom za “desetke” obitelji, dok Al Jazeera tvrdi da se medijski uredi također nalaze u zgradi.

Izraelske zračne snage navele su u priopćenju da su borbeni zrakoplovi pogodili dvije visoke zgrade u Gazi, naglasivši da je u njima bila smještena “vojna infrastruktura” Hamasa. Nije odmah jasno je li jedna od tih zgrada na koje su zračne snage mislile toranj prikazan u javljanju uživo.