O LUKI SE PRIČA VEČERAS! Modrić bacio rukavicu u lice svima, a "nagrada" mu je katastrofalna vijest za El Clasico!
Luka Modrić se vratio u startnu postavu Real Madrida te je po prvi put ove sezone odigrao cijeli meč što je na kraju poprilično loša vijest za iskusnog hrvatskog veznjaka pred El Clasico u subotu, piše sportsport.ba. 

Modrić je odličnom partijom protiv Brage bacio rukavicu u lice svim kritičarima te je 38-godišnji Hrvat na stadionu Minicipal bio zaista fantastičan.

Kao u svojim najboljim danima Hrvat je rukovodio veznim redom Reala, pravio je prave poteze u pravo vrijeme, bilo sa pritiskom, bilo sa iznošenjem lopte ili izbacivanjem saigrača u prostor.

Osvajač Zlatne lopte je kompletirao najviše pasova (73) te je ujedno napravio i najviše šansi za svoje saigrače (7) u vrijednom trijumfu Kraljeva.

Iako je statistika kao bikini jer obično zna sakriti ono najvažnije, ipak činjenice da je Modrić imao 97% tačnost dodavanja te 100%-tnu preciznost dugih svakako nisu zanemarive.

Carlo Ancelotti je odlučio Modrića zadržati na terenu cijeli meč, po prvi put ove sezone, međutim ta “nagrada” od italijanskog trenera je na neki način katastrofalna za Hrvata pred derbi sa Barcelonom.

Naime, Ancelotti do sada niti jednom ove sezone Modriću nije dao da na dva meča u nizu bude starter. To što je igrao protiv Brage cijeli meč u suštini znači da ga u El Clasicu čeka grijanje klupe.

Modrić je u proteklih 10 godina vrlo često bio znati protagonist u najvećem španskom okrašju, međutim ovaj put će sve posmatrati sa strane.

Ancelotti je odlučio da Toni Kroos ne ulazi u igru protiv Brage što je jasan signal da će Nijemac biti starter u subotu od 16:15 na stadionu Luis Companyis u Barceloni.

Inače, utakmicu u Bragi šepajući je napustio Jude Bellingham, strijelac drugog gola za Real, ali je Carlo Ancelotti kazao da se ne radi ni o čemu ozbiljnom.

“Bellingham nije pod upitnikom za El Clasico. Samo je imao blagu neugodnost, povreda nije ozbiljna”, rekao je Ancelotti.

Ovo znači da će Italijan za utakmicu sa najljućim rivalom na raspolaganju imati sve veznjak te u tom slučaju Modrića čeka klupa. Vijest koja će sigurno na neki način rastužiti Hrvata.