OGLASILA SE PRVA SUPRUGA DENISA BUNTIĆA: "Ovo je moja prva i posljednja izjava, sa Denisom Buntićem sam provela 17…"
Ana Primorac, prva supruga nekadašnjeg rukometnog reprezentativca Hrvatske Denisa Buntića, odlučila je javnosti podijeliti svoju stranu priče u vezi s aktuelnim slučajem nasilja u porodici koji potresa medije i javnost.

– Ovo je moja prva i posljednja izjava koju dajem za medije isključivo zbog želje da prestane linč na osobe koje ne zaslužuju biti dio ove priče, nažalost aktuelne u medijima. Radim ovo u svrhu zaštite naše maloljetne djece – istakla je Ana odmah na početku i nastavila:

– Naša bračna zajednica je okončana u februaru 2018. godine. S Denisom Buntićem sam provela 17 godina, dobili smo kćerku i sina koji su još maloljetni. Do kraja naše bračne zajednice kada smo se razišli sporazumno Denis Buntić nikad nije digao ruku na mene niti sam bila izložena nasilju od strane svog bivšeg supruga. Naš brak je prestao na sporazuman način i dogovorom o brizi naše djece. Sve ostalo, kao i privatan život bivšeg supruga nakon našeg razilaska, nisam adekvatna komentirati – kaže Ana, javlja Slobodna Dalmacija.

Navodi da djeca vide oca kad požele i on njih isto.

– Nema nikakvih problema u njihovom odnosu. Kao što sam vam rekla, ovo je moja prva i posljednja izjava za bilo kakav medij i želim posebno naglasiti da ću na bilo kakvo javno spominjanje mene i naše maloljetne djece, biti primorana reagirati sudskim putem – zaključila je Ana.

Podsjetimo, bivši hrvatski rukometaš Denis Buntić priveden je u petak u Ljubuškom nakon napada na suprugu Klaru Buntić, a policija mu je u kući pronašla i cijeli arsenal oružja, uključujući i zolje te automatsko oružje.