Oglasio se Hamas nakon napada Izraela: Ako Netanyahu pokrene ofanzivu, otpor je spreman
Nakon što je Izrael pojačao napade na području Gaze, oglasili su se i predstavnici Hamasa te su poručili kako su spremni na sve scenarije.

Između ostalog, predstavnici Hamasa su rekli kako su Palestinci spremni i za kopnenu invaziju ukoliko je Izrael pokrene večeras ili u narednim danima.

“Ako Netanyahu odluči večeras ući u Gazu, otpor je spreman. Ostatke njegovih vojnika progutat će zemlja Gaze”, rekao je član Hamasa Ezzat al-Rishaq.

Za sada, izraelska vojska nije potvrdila kako je kopnena operacija pokrenuta, ali su naveli da pješadija i tenkovi proširuju nivo aktivnosti u i oko Gaze.

Povodom aktivnosti izraelske vojske ranije se oglasio i šef jordanske diplomatije.

“Ishod izraelske vojne operacije bit će humanitarna katastrofa epskih razmjera u godinama koje dolaze”, rekao je jordanski ministar.

(Klix.ba)

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));