OVA 3 imena se ČESTO DAJU DJEVOJČICAMA U SRBIJI, a ne znaju svi da su MUSLIMANSKA: Pročitajte značenje
Izbor imena prije dolaska bebe na svet može da bude zabavna aktivnost za roditelje, ali neke čak to i frustrira. Kako da damo ime djetetu, a da to ime ne nosi svako drugo u komšiluku ili kako da se beba zove a da to ime ima neko dublje značenje, samo su neke od misli koje se budućim roditeljima vrzmaju po glavi. A evo koja tri muslimanska imena su česta u Srbiji.

Ema

Ema je skraćena varijanta više imena, pa tako ima i više značenja. U našoj zemlji je to skraćeno od imena Emilijа, a kod muslimana od Emina, Emira. Izvedeno je od nemačke reči ermen što znači cijeli i univerzalan.

Sara

Sara je izvedeno od reči sarai a znači kneginjа, vladarica, žena visokog ranga. Ime Sara na arapskom nosi značenje “ona koja donosi sreću, vesela i radosna”, što je popularna želja i kod hrišćana kao i kod muslimana. U Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji ime Sara je u posljednjih nekoliko godina bilo među 10 najpopularnijih imena koje su dobijale djevojčice, piše Ženablic.rs.

Hana

Hana je arapskog porijekla i znači da je žena koja ga nosi razumna, iskusna i pametna. Takođe, postoji i legenda da je ime nastalo od imena biljke kane (hannan) što znači “milost”. Hana je ime koje možemo pronaći u raznim oblicima i varijantama, a ovo ime je u prvoj polovini 20. vijeka bilo popularno u Češkoj, a u Nemačkoj posebno.