Ova kazna sledi nasilnim đacima koji su nastavnici izmakli stolici i to snimali: Nastavničko veće upravo donelo odluku

Nastavničko veće Tehničko škole iz Trstenika donelo je odluku jutors da se učenici koji su izmakli stolicu i sve to snimali, isključe iz ove škole.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je juče kako očekuje da sva tri učenika koja su počinila nasilje nad svojom profesorkom budu kažnjena najstrožom kaznom, odnosno, isključenjem iz škole.

– U Srbiji ima 1.800 osnovnih i srednjih škola, skoro 750.000 učenika i oko 150.000 ljudi radi u prosvetnom sistemu. Nasilja je, nažalost, bilo, ima ga i biće ga, ali postoje jasni protokoli i jasne edukacije i pravilnici na koji način se postupa u tim slučajevima – kazao je Ružić.

Kako je još rekao ministar prosvete, moramo da imamo nultu toleranciju za nasilje.

– Moramo svi zajedno raditi na autoritetu nastavnika koji rade jedan plemeniti posao. Moramo povesti računa, ne samo o njihovim platama, već i o njihovom statusu u društvu – poručio je ministar.

Podsetimo, 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku trojica učenika su za vreme časa fizički napala svoju profesorku Mariju Stevanović, odnosno, jedan od đaka joj je izmakao stolicu, nakon čega je pala, drugi je sve snimio, dok je jedan od njih snimak postavio na društvene mreže, te je za ovaj incident saznala cela Srbija i brojne institucije koje su isti najstrože osudile. Kako smo kasnije saznali, njen sin, takođe učenik te škole, u tom trenutku bio je u učionici preko puta, a nasilnici su snimak prvo prosledili upravo njemu.

(Telgraf, Blic)