OVDJE SE KRIJE MOTIV ZLOČINA U NIŠKOJ BANJI! Dječak (13) pozvao druga da dođe kod njega, a onda ga ubio ZBOG OVOGA
Dječak (13) ubijen je u četvrtak u tuči sa najboljim drugom koji ga je, prema do sada dostupnim informacijama, isjekao po vratu nožem nakon čega je maloljetnik preminuo.

Motiv ubistva u Niškoj Banji još je nepoznanica, a mogao bi biti otkriven nakon vještačenja telefona ova dva dječaka.

Prema riječima dede ubijenog djeteta, dječak ubica je pozvao telefonom svog druga kobnog jutra. Kako deda kaže, on nije ni znao gdje je njegov unuk otišao.

– Policija je uzela mobilne telefone i jednog i drugog dječaka. Oni su poslati na vještačenje – kaže izvor.

Kako se saznaje, telefoni bi mogli da odaju značajne informacija za istragu.

– Iz njihovog dopisivanja moglo bi se prepoznati da li su imali ranijih nesuglasica i kakav im je bio odnos, s obzirom na to da se tvrdi da su bili dobri drugari. Također, biće utvrđeno kakve su poruke razmijenjivali kobnog jutra, noć prije i prethodnih dana – kaže izvor i dodaje:

– Važno je obratiti pažnju i na internet pretrage, pogotovo što postoje sumnje da je dječak ubica crtao satanističke simbole.

Deda ubijenog dječaka ispričao je i da je porodica upozoravala ubijenog dječaka na tog druga.

– Moj unuk je divno dijete, učestvovao je na nekim literarnim takmičenjima, on je i tog drugog dječaka uključio u košarkaški klub. Ali to dijete je mračan tip, nekako neobjašnjivo se ponašalo to dijete. Išao je ulicom sam, pričao nešto sam sa sobom. Sve smo radili da ga odvojimo od njega. Onda su se pojavili ti satanistički znaci koje sam vidio. Otišao sam u školu i primijetio te znake na školi i kući pored. Niko nije reagovao. To je zataškavano kao i druge prijave da je ovaj znao da maltretira druge đake – ispričao je deka.

Navodno dječaci su često sparingovali.

– Čini se da su se uz to ovoga puta i posvađali, te da je dječak izvadio nož koji je znao da nosi sa sobom i ranije – ispričao je komšija.