OVO JE AMERIČKI PILOT KOJI JE HTIO DA OBORI AVION: Sjedio u kokpitu, a onda uradio GNUSNU STVAR! Detalji drame u letjelici (FOTO)
Još jedan potencijalni pilot-samoubica danas je pokušao je danas da obori putnički avion sa 80 putnika! Riječ je o kapetanu Džozefu Dejvidu Emersonu (44), koji je bio van dužnosti, ali se vozio u kokpitu.

Emerson je sedeo u kokpitu leta “Aljaska erlajnsa”, kada je “neuspješno pokušao da poremeti rad motora”, navodi se u saopštenju avio-kompanije.

Uspješno je savladan bez incidenata

– Imamo muškarca koji je pokušao da ugasi motore iz kokpita. Mislim da je savladan – kaže jedan od pilota na snimku razgovora iz aviona.

On je zatražio prisustvo policije odmah po slijetanju.

pilot

Let je bio na putu iz Evereta u Vašingtonu za San Francisko u Kaliforniji, sa 80 putnika, ali je preusmjeren u Portland u Oregonu, dok je osumnjičeni savladan bez incidenta, saopštili su zvaničnici.

Pored optužbi za pokušaj ubistva, Emerson se također suočava sa 83 tačke za bezobzirno ugrožavanje i jednu tačku za dovođenje u opasnost aviona. On je smješten u pritvorskom centru okruga Multnomah dok se istraga nastavlja.

Zvaničnici su rekli da nisu sigurni kada će on biti optužen.

“Nema veze sa svjetskim događajima” U ponedjeljak je Federalna uprava za vazduhoplovstvo poslala uputstvo američkim avioprevoznicima da incident „ni na koji način nije povezan ni na koji način sa aktuelnim svjetskim događajima”.

(BBC, Blic)