Papa Franjo pozvao Hamas da oslobodi taoce, izrazio zabrinutost zbog opsade Gaze
Papa Franjo pozvao je u srijedu militantnu islamističku grupu Hamas da oslobodi sve taoce zarobljene tokom napada na Izrael tokom vikenda, izražavajući ozbiljnu zabrinutost zbog “totalne” izraelske opsade Gaze.

– Molim se za one porodice kojima se praznik pretvorio u dan žalosti i tražim da se taoci odmah oslobode – kazao je on tokom sedmične audijencije.

Osvrćući se na odgovor Izraela Hamasu, Franjo je rekao: “Pravo onih koji su napadnuti je da se brane, ali sam veoma zabrinut zbog potpune opsade u kojoj žive Palestinci u Gazi, gdje je također bilo mnogo nevinih žrtava”, prenosi Reuters.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));