PLANETA JE ZANIJEMILA, STIGLE SU GROZNE VIJESTI O NEYMAROVOJ POVREDI: Gore od ovog nije moglo! Je li blizu kraj jedne velike karijere?
Samo dva mjeseca nakon što je u transferu teškom pola milijarde eura iz PSG-a prešao u saudijski Al Hilal te po povratku poslije jedne od brojnih povreda, Neymar je teško povrijeđen. Na utakmici Urugvaj – Brazil (2:0) u kvalifikacijama za SP 2026 se sam povrijedio pri duelu sa suparnikom tako što je krivo naskočio. Istog trena se plačući i gestikulirajući u agoniji srušio te zapomagao.

Bilo je jasno da ne može nastaviti. Uplakan je s terena odveden na nosilima. Prva izvješća stručnjaka govore kako je bilo vidljivo da je pretrpio zakretanje koljena i pomak tibije. No, sumnjalo se i na tešku ozljedu križnih ligamenata koljena lijeve noge i meniskusa.

Sad je stigla i službena potvrda – doskorašnjoj zvijezdi PSG-a su pokidani križni ligamenti lijevog koljena, ali i meniskusa i sigurno mu predstoji višemjesečna pauza. Ovo ujedno znači da mu je koljeno u vrlo lošem stanju, a prva nagađanja govore o tome da će morati biti van terena do devet mjeseci. 

Još uvijek nije poznato da li će morati biti i operisan. Ovo ujedno znači da će propustiti, između ostalog, i Copa Americu. Prvenstvo Južne Amerike je za osam mjeseci, a Neymar, koji će do tada imati 32 godine, još nije osvojio nijedno veliko takmičenje.