POČELA PRIJAVA ZA 280 EURA OD DRŽAVE! Evo ko dobija, šta je potrebno od dokumenata, kako se vrši prijavljivanje i do kada traje!
Prijavljivanje kandidata za program Vlade Srbije “Moja prva plata” počelo je danas i trajaće do 6. decembra.

Cilj Programa je da se podstakne osposobljavanje mladih za rad kao i zapošljavanje mladih i pruži podrška privredi u rješavanju problema sa nedostatkom kadrova.

Termini

13. novembar – 6. decembar 2023. – Prijava kandidata na pozicije

7. decembar – 22. decembar 2023. – Povezivanje kandidata sa poslodavcima iz privatnog sektora i javnog sektora

23. decembar – 29. decembar 2023. – Objava konačne liste poslodavaca sa brojem izabranih kandidata na odobrenim pozicijam

1. januar – 19. januar 2024. – Zaključivanje ugovora izmedu Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata i početak osposobljavanja nezaposlenog

Poslodavci koji su zainteresovani za učešće u Programu su završili prijavljivanje i ponudili konkretne radne pozicije na kojima će se mladi osposobljavati za samostalan rad po utvrđenom programu koji odobrava Nacionalna služba za zapošljavanje, uz mentora koji vrši nadzor i pruža podršku.

Program se sprovodi kod poslodavaca u privatnom ili javnom sektoru. Mladima srednjeg obrazovanja, koji budu primljeni, obezbjeđena je mjesečna novčana naknada u iznosu od 28.000 dinara, dok za one visokog obrazovanja naknada iznosi 34.000,00 dinara.

Osposobljavanje za rad traje devet mjeseci.

Prijavljivanje kandidata vrši se elektronskim putem na veb portalu www.mojaprvaplata.gov.rs. Kandidat popunjava obrazac radne biografije kroz prijavu na veb portal i prilaže skeniranu diplomu o stečenoj kvalifikaciji, piše Kurir.