Potpuno obustavljene telekomunikacione usluge u Gazi
Palestinska telekomunikaciona grupa danas je najavila potpuni prekid komunikacijskih i internet usluga u blokiranom Pojasu Gaze zbog nestanka goriva.

– Sa žaljenjem objavljujemo da su sve telekomunikacione usluge u Pojasu Gaze prestale raditi, jer su svi izvori energije koji održavaju mrežu iscrpljeni, a gorivo nije dopremljeno – navodi se u saopćenju.

U odvojenom saopćenju, Ooredoo Palestine, još jedna telekom kompanija koja posluje u Pojasu Gaze, također je najavila obustavu usluga na jugu i nekim sjevernim područjima Pojasa Gaze zbog nestanka goriva.

Ranije ovog mjeseca, palestinski ministar komunikacija i informacionih tehnologija Jitcak Sidr apelovao je na Egipat da aktivira usluge rominga i upravlja telekomunikacionim stanicama u blizini granice Gaze.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));