"PRIHVATI STVARI ZA KOJE TE SUDBINA VEŽE…" – 10 MUDRIH CITATA RIMSKIH FILOZOFA: Sve što radite, činite iz ljubavi!
Rimski filozofi su ostavili mnogo mudrih i dubokih citata koji nas još uvijek inspirišu i podstiču da razmišljamo o glavnim pitanjima života. Evo kojih 10 vas mogu motivisati da napravite neke promjene ili mogu služiti kao smjernice ka sreći:

1. “Najvrijednije vrijeme je vrijeme koje nemamo.” – Seneka

Ovaj citat nas podsjeća da je vrijeme najvrijedniji resurs koji imamo. Ne možemo da se vratimo u prošlost, ali možemo da iskoristimo našu sadašnjost da kreiramo svoju budućnost.

2. “Željeti ono što je moguće je znak zdravog razuma.” – Chiceron

Ovaj citat nas podsjeća na važnost da budemo realni u svojim željama. Moramo da želimo ono što je za nas moguće i realno ostvarivo da naši snovi ne postanu uzrok našeg razočarenja.

3. “Ako šutiš – šuti iz ljubavi; ako opominješ – opominji iz ljubavi; ako opraštaš – opraštaj iz ljubavi.” – Aurelije Augustin

Ljuibav je najveća pokretačka snaga i sila – sve radite iz ljubavi.

4. “Najbolji način da se pripremite za život je da počnete da živite.” – Seneka

Ovaj citat nas podsjeća da treba da preduzmemo akciju i da se ne plašimo da počnemo. Ne možemo da čekamo da sve okolnosti našeg života budu idealne da bismo počeli da ga živimo – moramo se kretati i stvarati sopstvene mogućnosti.

5. “Prihvati stvari na koje vas sudbina veže i volite ljude s kojima vas sudbina dovodi zajedno, ali radite to s cijelim srcem.” – Marko Aurelije

Ponekad nas život odvede neobičnim putevima do nečega što nismo planirali, ali ako srcem naučimo da se prilagodimo i prihvatimo – iz mnogo čega možemo stvoriti ljepotu.

6. “Najlakši način da budete sretni je da usrećite druge.” – Seneka

Ovaj citat nas podsjeća da možemo pronaći sreću pomažući drugim ljudima. Dobra djela i briga o ljudima pomažu ne samo njima, već i nama samima

(Sensa)