Prije jeseni obavezno promijenite ovo kako biste privukli SREĆU I NOVAC u vaš dom: SAD JE PRAVO VRIJEME ZA NAPREDAK!
Po feng šui vjerovanju jesen je vrijeme kada treba da unesete promjene u vaš dom, a to je i vrijeme kada se mijenja naša energija, ali i raspoloženje. Veoma važno prije jeseni da u učinite nekoliko stvari u kući .

1. Dodajte predmete koji simbolizuju metal

Jesen je godišnje doba metala, vezivnog elementa koji predstavlja našu prirodnu tendenciju da prikupljamo stvari i ušuškamo se unutra, u toplom domu dok napolju vrijeme postaje sve hladnije. Dodavanje predmeta koji simbolizuju metal poput okruglih oblika, sive boje i metalnih predmeta pomoći će vam da privučete pozitivnu energiju. Okrugli oblik bundeva čini ih savršenim dodatkom vašoj jesenjoj dekoraciji na stolu i zaštitiće vaš dom od negativne energije.

2. Otklonite ustajalu energiju

Ustajala energija živi u neredu. Stvorite besprijekoran protok energije u svom domu tako što ćete se osloboditi predmeta koji vam više ne služe, koji su dotrajali, istrošeni, oštećeni…Bacite stare uređaje, nepotrebne papire i ukrase koji samo skupljaju prašinu, izbacite garderobu i obuću.

3. Više svjetla

Kako dnevna svetlost postaje sve kraća, unesite više svetla i ulepšajte svoj dom pranjem prozora. U feng šui učenju prozori predstavljaju “oči” doma. Njihovo pranje bistri naš vid i simbolički otvara nove mogućnosti koje su tek pred nama, prenosi sensa.mondo.rs.

4. Vodite računa o svojim sobnim biljkama

Kućne biljke pročišćavaju i cirkulišu čist vazduh i unose vitalnost u dom. Posebno se preporučuju zlatna puzavica, bambus, citrusi, začinsko bilje, kivi, zamija…

5. Jabuke na stolu simbol obilja

U feng šui filozofiji, jabuke su simbol obilja. Pokazivanje činije crvenih jabuka znači da ćete imati dovoljno hrane da nahranite svoju porodicu ove sezone, stoga slobodno stavite ove zrele plodove na sto u dnevnoj sobi ili u trpezariji i na taj način privucite blagostanje.