PUTIN OTRČAO POBJEDNIČKI KRUG ZBOG VIJESTI IZ AMERIKE! Evropa iznenada mijenja kurs prema Ukrajini, a Moskva počinje DA SLAVI
Vladimir Putin, predsjednik Ruske Federacije, slavi neslaganje u Sjedinjenim Američkim Državama, piše “Biznis Insajder”. Čim je došlo do neslaganja u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država zbog pobune Republikanske stranke u vezi slanja finansijske i vojne pomoći Ukrajini, slavlje u Kremlju je počelo.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da je to nagovještaj onoga što tek dolazi i da će početi da se smanjuje pomoć Zapada Ukrajini. Analitičari su tvrdili da će Putin pokušati da oduži rat što više kako bi iscrpio podršku Zapada.

Republikanska i Demokratska stranka su se sukobile oko novog paketa pomoći Ukrajini koji je težak više od milijardu dolara. Zbog te novčane pomoći je Ukrajina bila u mogućnosti da pokrene svoju kontraofanzivu.

Desno krilo Republikanske stranke želi da Sjedinjene Američke Države vode izolacionu politiku zbog čega su smijenili Kevina Mekartnija. Američko Ministarstvo odbrane je dopremilo opremu vrijednu više od milijardu dolara Ukrajini, ali da će i te zalihe kad tad nestati.

Slovačka je također pokazala da joj je dosta rata zbog pobjede Roberta Fika na nedavno održanim parlamentarnim izborima. Njemačka je naredna država kojoj je rat u Ukrajini preko glave zbog rasta popularnosti desne stranke “Alternativa za Njemačku (AFD)” koja otvoreno “flertuje” sa Moskvom.

“Wall Street Journal” piše da će evropska kasa teško da nadoknadi minus zbog slanja pomoći Ukrajini. Problem će nastati ukoliko Sjedinjene Američke Države prestanu da popunjavaju rupe u kasi Evrope.

Ruska Federacija je, prema riječima ministra odbrane Sergeja Šojgua, spremna za dugotrajni sukob. On je također naveo da bi rat mogao da traje do 2025. godine, nakon održanih predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama.

Džorž Bebe, bivši načelnik odjeljenja za praćenje Ruske Federacije u CIA, je rekao da se Vladimir Putin kladio na to da Ukrajina nema dovoljno novca. Smatra da sve zavisi od situacije u američkom Kongresu.

“Sve je više dokaza koji ukazuju na to. Ukrajine ne mobiliše dovoljno vojnika, ekonomija joj se ruši, a entuzijazam zapada blijedi. Ako Kongres Sjedinjenih Američkih Država upadne u haos, američka pomoć bi mogla da prestane da dolazi što znači da se rat možda neće završiti za pregovaračkim stolom”, rekao je Bebe.

(Mondo)