Rat na estradi nikad jači! Neda Ukraden isprozivala Lepu Brenu kao niko do sada. “Ja se svoje kulture i korijena držim, a šta to Brena ko fol ne priča Bosanski?”

Situacija o kojoj danas mi pričamo vjerujemo da će sve vas da šokira. Naime radi se o tome da je Neda Ukraden isprozivala svoju kolegicu Lepu Brenu i to ne na dobar način.

Kako su naime domaći mediji prenijeli na jednoj privatnoj večeri na kojoj je i bila sama Neda Ukraden počea je da govori o pjevačima koji godinama žive u Beogradu a inače porijeklom su iz Bosne. Tom prilikom Neda je počela da govori o Lepoj Breni i ne tako lijepe riječi o njoj je iznijela.

Neda je otvoreno na tu temu rekla da nikada nije ni pokušala da ispegla svoj govor i naglasak jer drži do duha i tradicije i voli Sarajevo jer iz njega i potiče.

Kao jedan od primjera ona je uzela Lepu Brenu i može se reći da je oplela po njoj. Rekla je: Šta Brena inače ne govori bosanski? Kako Haris Džinovićć i ja imamo poseban govor a toliko godina smo u Beogradu. Morala sam i ja da peglam akcent ali volim i držim sve svojih korijena.