Sa 45 izgledaju kao da su u dvadesetim: Arapske žene tvrde da zbog ovog recepta izgledaju mladoliko
Kako se njeguju arapske žene, pa uvek izgledaju nevjerovatno mladoliko? Narodna medicina se na Istoku prenosi s koljena na koljeno i veoma je cijenjena.

Ovaj “eliksir” se uzima dva puta godišnje, a djeluje tako što, prema vjerovanju arapskih žena, kompletno podmlađuje organizam.

Da biste napravili ovaj eliksir potrebno je:

– 100 ml soka od limuna; 200 grama meda; 50 ml maslinovog ulja.

Priprema: Pomješajte sve sastojke i uzimajte po jednu kafenu kašičicu tri puta dnevno na prazan stomak. Znači, 15 do 20 minuta prije obroka.

Nakon što pojedete cijelu smesu, napravite pauzu u trajanju od pola godine.

 Maslinovo ulje ima izuzetno dejstvo na ljudski organizam i korisno je za zdravlje. Kroz historiju pa sve do danas ono se koristilo za saniranje opekotina, njegu kože, pa čak i za čišćenje organizma. Djelotvornost maslinovog ulja nije samo površna i ono vam može pomoći u borbi protiv upornih crijevnih i želudačnih upala, bakterija i gljivica (odličan borac protiv kandide).

– Redovna konzumacija limunovog soka pomoći će odbrambenim snagama organizma, alkalizovati tijelo, pomladiti ga i očistiti. Limun takođe neutralizuje slobodne radikale, poboljšava pamćenje i čisti kožu kojoj daje tonus te je pomlađuje.

– Svi oblici meda prirodno sadrže hranljive materije i enzime, koji imaju niz zdravstvenih prednosti i medicinske upotrebe. U stvari, med se tokom historije koristio kao narodni lijek za dobro zdravlje, imunitet i mnoga stanja.

Za vrijeme pauze od pola godine, svaki dan pijte čaj sa đumbirom.