SATELITSKE SLIKE OTKRILE RASPOREĐIVANJE STOTINA TENKOVA I OKLONIH IZRAELSKIH VOZILA SJEVERNO OD GAZE: Ovo može značiti samo jedno!
Satelitske slike otkrile su raspoređivanje stotina tenkova i oklopnih vozila Izraela u dva područja sjeverno od Gaze, što ukazuje na pripreme za moguću kopnenu invaziju.

Američki predsjednik Joe Biden telefonski je razgovarao s porodicom dvije Amerikanke koje je Hamas oslobodio nakon što su provele 14 dana u zatočeništvu. 

“Danas poslijepodne predsjednik je telefonski razgovarao s obitelji dvije Amerikanke koje su danas oslobođene nakon što ih je Hamas uzeo za taoce”, saopćila je Bijela kuća.

Reutersov izvor: Raspravlja se o oslobađanju i drugih talaca

Rasprave su “u tijeku” za oslobađanje daljnjih talaca iz Gaze, rekao je izvor blizak pregovorima novinskoj agenciji Reuters. Prema izvoru, današnje oslobađanje dvije američke taokinje iz Gaze bio je “prvi korak” i “u tijeku su rasprave o daljnjim oslobađanjima”.

U međuvremenu, Hamas je rekao da radi s “posrednicima” na dogovoru o oslobađanju talaca “ako su dostupni sigurnosni uvjeti”. Iz Hamasa su komentirali i puštanje dvije taokinje.

“U okviru naše predanosti svim posrednicima, posebno našoj braći u Egiptu, Kataru i drugim sestrinskim i prijateljskim zemljama, žena i njezina kći su pušteni danas u Gazi, u saradnji s bratskom državom Katar”, naveli su.