SAVO MILOŠEVIĆ PREUZIMA REPREZENTACIJU BiH. Slijedi totalna rekonstrukcija tima, EVO KOGA DOVODI SA SOBOM
Nekadašnji fudbaler i trener Partizana, dugogodišnji reprezentativac Srbije Savo Milošević uskoro će biti promovisan kao novi selektor Bosne i Hercegovine. Bivši fudbaler rođen u Bijeljini po prvi put će se naći u selektorskoj ulozi, ali na sebi dobro poznatom terenu – pošto je već učestvovao u sastavljanju spiska igrača za oktobarske mečeve kvalifikacija. Na njemu neće biti iznenađenja, ali već za naredni period Savo planira radikalne promjene, pa i da Srbiji “ukrade” kapitena, prenosi Slobodna Bosna.

Kako javlja portal “Sportske.ba”, na meti reprezentacije Bosne i Hercegovine nalazi se stoper Partizana Svetozar Marković (23), inače kapiten crno-bijelih u novoj sezoni. Marković je, isto kao Milošević, rođen u Bijeljini, pa bi u narednom periodu mogao da zaigra za BiH – ukoliko procijeni da je konkurencija u nacionalnom timu Srbije prejaka da bi se izborio za značajniju ulogu.

Tokom dana u mlađim kategorijama to nije bio slučaj i Svetozar Marković je redovno igrao za Srbiju. Upisao je čak 18 nastupa za reprezentaciju do 21 godine, kao i još 25 mečevima u mlađim kategorijama, a tokom čitave 2021. godine bio je kapiten mlade reprezentacije Srbije. Svojevremeno je bio i jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera, zbog čega ga je Partizan u transferu teškom 1.500.000 eura prodao Olimpijakosu, prije nego što se dva puta vratio u Humsku.

Poziv koji bi mogao da uslijedi već za novembarske mečeve mogao bi da otkrije i da li Svetozar Marković ima namjeru da igra za Bosnu i Hercegovinu, čiji je dugogodišnji reprezentativac njegov saigrač iz Partizanove odbrane Siniša Saničanin. Iskusni defanzivac iz Prijedora reprezentativac je od 2020. godine i već ima 23 meča za seniorski tim Bosne i Hercegovine. 

Milošević koji u dogovoru sa čelnicima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pravi korjenite promjene u nacionalnom timu ima na umu još nekoliko zanimljivih igrača. Fudbaleri iz BiH, ali hrvatskog porijekla poput Matea Maglice, Nika Galešića i Darija Špikića također su u igri da “pojačaju” BiH, a navodno će se pregovarati Arminom Gigovićem koji je mladi reprezentativac Švedske.