SAVO MILOŠEVIĆ UOČI PORTUGALA IZJAVIO DA GA NE ZADOVOLJAVA BOD, PA ODUŠEVIO BH. JAVNOST: Najavio veliku promjenu u igri Zmajeva
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je održala press-konferenciju za medije uoči sutrašnjeg duela protiv reprezentacije Protugala.

Medijima se obratio selektor naše reprezentacije, Savo Milošević. Milošević se na početku osvrnuo na planove Portugala, a istakao je da i naša reprezentacija ima plan za sutrašnji susret, piše sport1.ba.

“Svako ima svoje planove. Nismo u situaciji da prijetimo, ali jesmo u situaciji da imamo nadu. Ja nakon ovih pet-šest dana sa momcima mogu reći da ćemo sigurno dati sve od sebe. Imamo sa čime da se borimo. Ono što je suština i što su momci već pokazali jeste odnos. Odnos mora biti tu od prvog do posljednjeg minuta u svakoj utakmici. Mi smo se pripremali za ono što nas čeka sutra. Mi vjerujemo u ono što mi radimo i vjerujemo u kvalitet koji imamo. Prethodna utakmica je bila bitna da pobijedimo zbog vjere u sebe. Nismo u situaciji da prijetimo Portugalu, ali sam siguran da nemamo strah na terenu. Ako odradimo sve kako treba onda će detalji odlučivati”, rekao je Milošević i osvrnuo da li bi bio zadovoljan bodom:

“Iskreno, ne bih. Mogu da budem zadovoljan ili nezadovoljan igrom. Ako želimo da se borimo, nama treba pobjeda. Ne treba bježati od odgovornosti. Dokle god imamo šansu, mi se moramo boriti. Može se desiti i da izgubimo i budemo zadovoljni onim što pokažemo. Jasno je da igramo protiv fenomenalne ekipe.”

Naredno pitanje za selektora je bilo o načinu igre za sutrašnju utakmicu, te da li ćemo igrati iz tranzicije. Milošević je istakao da je jedini način da reprezentacija BiH ode na Evropsko prvenstvo taj da igra svoju igru, odnosno da nastoji u svakoj utakmici imati svoj stil i identitet.

“Imam iznenađenje za vas, ali ja mislim da mi možemo imati posjed sutra. Ja ću reći drugu stvar koja je jako bitna. Razgovaram sa momcima, mi moramo da igramo svoju igru. Imamo naš plan za mart, ali imamo i plan da idemo od utakmice do utakmice. Mi trebamo da gledamo sebe na isti način kao što smo gledali u prethodnoj utakmici. To nema veze sa snagom protivnika. Ono koliko mi možemo da uradimo, iako je drugačiji protivnik, mi moramo uvijek da dajemo naš maksimum i igrački i psihički. To je jedino način da odemo na Evropsko prvenstvo”, rekao je Milošević.