SKANDALČINA UOČI EL CLASICA! PR Barcine uprave se slaže sa rasistima: Vinicius je klovn, samo kažemo da ga treba…
Vršilac dužnost glasnogovornika uprave Barcelone Mikel Camps u nedavnom obraćanju javnosti istakao je da se slaže sa tretmanom koji ponajbolji igrač Madriđana Vinicius Junior dobija na stadionima širom Španije.

Vinicius je često žrtva rasističkih ispada, a njegov način igre sa mnogo driblinga i zabavljanja nervira mnoge navijače, jer smatraju da ne pokazuje respekt prema protivniku, piše sport1.ba.

Takvog je mišljenja i Camps, koji je u šokantnom istupu kazao da kod Viniciusa ne postoji problem rasizma, iako ga se na mnogim stadionima širom Španije dočekuje majmunskim kricima.

“Nije to rasizam, objektivno nije. Vinicius zaslužuje šamar, samo kažemo da ga treba ošamariti jer je klovn, koliko samo nepotrebnih driblinga na sredini terena. Kakav je to igrač”, kazao je Camps.

Ne treba ni spominjati da se čak ni navijačima Barcelone nije svidjela ova izjava, jer su neke od najvećih zvijezda u historiji ovog kluba, poput Ronalda, Ronaldinha ili Messija, igrale upravo tako. Sa mnoštvom driblinga čak i tamo gdje nije potrebno. Zbog njih su mnogi i zavoljeli Barcelonu širom svijeta.

Mediji pišu da se Camps ovom izjavom vjerovatno isključio iz mogućnosti da postane dugoročni glasnogovornik Barcelone.